foto: Shutterstock
Idejas brokastīm
2023. gada 26. janvārī, 12:28

Okonomiyaki - japāņu stila pikantā pankūka

Šī vienkāršā japāņu stila pikantā pankūka tiek pagatavota no kāpostiem, zaļajiem lociņiem un bekona. Tulkojot no japāņu valodas, "Okonomiyaki" nozīmē "cep vai grilē, kā vēlies", tāpēc tas ir daudzpusīgs ēdiens, kura pagatavošanā var izmantot dažādas sastāvdaļas.

Pagatavošana

20 min6 porcijas
1

Lielā bļodā samaisi miltus ar sāli. Citā bļodā sakul buljonu kopā ar olām un iemaisi ar miltiem vienmērīgā masā. Pievieno kāpostus, sīpollokus un bekonu.

2

Lielā pannā uz vidēji lielas uguns uzkarsē 1 ēdamkaroti (15 ml) eļļas; lej pannā ½ tasi (125 ml) mīklas un viegli piespiež ar lāpstiņu, lai saplacinātu.

3

Cep 3 – 4 minūtes vai līdz apakša ir brūna; apgriez un cep vēl 3 – 4 minūtes. To pašu atkārto ar atlikušo mīklu, pēc vajadzības pievieno eļļu.

4

Pasniedz ar diedzētām pupiņām, lociņiem, apkaisītus ar bonito pārslām, ingveru, sezama sēklām, sojas mērci, Vusteršīras mērci un aso mērci.