foto: Shutterstock
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Izkaisi auzu pārslas ar papīru izoderētā cepamplātē un uz 10 minūtēm liec krāsnī, lai viegli apbrūnē. Izņem no krāsns, padzesē. Pusi samal kafijas dzirnaviņās un iemaisi miltos – tas piešķirs riekstu garšas noti.
Lielā bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, sāli, pievieno apbrūnētās nesamaltās auzas, cukuru, samaisi. Viducī izveido bedrīti un tajā salej visas šķidrās sastāvdaļas, kas norādītas receptē: pienu, ūdeni, viegli sakultas olas, kausēto sviestu (atstāj nedaudz vafeļpannas ieziešanai!), krējumu, vaniļas ekstraktu un visu ātri sastrādā viendabīgā mīklā. Ātri un vienkārši to ir izdarīt miksera traukā ar mīklas āķi. Gatavo mīklu atstāj traukā, pārklāj ar dvieli un ļauj, lai 30 minūtes tā atpūšas.
Uzkarsē vafeļpannu, iesmērē to ar kausētu sviestu un ķeries pie vafeļu cepšanas. Pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām, augļu kompotu vai meža ogu ievārījumu.