foto: Shutterstock
Idejas brokastīm
2024. gada 5. maijā, 10:00

Auzu pārslu biezputra ar putukrējumu

Šī ir biezputra, kas ēdama uzreiz pēc pagatavošanas – pēc putukrējuma iecilāšanas. Ja gribas arī kādu krāsainu akcentu, klāt var pasniegt sablendētas ogas ar rīvētu ingveru.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Iepriekšējā vakarā auzu pārslas aplej ar ūdeni un atstāj pa nakti. No rīta ūdeni nolej.

2

Auzu pārslas liec katlā, pielej pienu un pievieno sviestu. Uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt apmēram 20 minūtes.

3

Noņem no uguns, iemaisi cukuru un garšvielas.

4

Saldo krējumu saputo kopā ar pūdercukuru un iecilā biezputrā.