Idejas brokastīm
2021. gada 20. septembrī, 14:00

Sātīgais olu frikasē

Frikasē kā ēdiens popularitāti ieguva 16. gadsimtā; nosaukums aizgūts no franču valodas un apzīmē “kumosa izmēra gabaliņos sagrieztu gaļu mērcē”. Klasiskā variantā frikasē gatavoja tikai no baltās gaļas, taču laika gaitā tapa gan cūkgaļas, gan liellopa gaļas, gan dārzeņu frikasē. Olu frikasē pagatavošanas ziņā līdzinās vistas frikasē, tikai gaļas vietā izmanto cieti vārītas olas. To var papildināt arī ar sparģeļiem, šampinjoniem, kaperiem, pat baltvīnu. Frikasē labi garšo ar pavasara zaļumu mērci, taču to var pasniegt arī ar rīsiem, vārītiem kartupeļiem vai grauzdiņiem.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

Nolobītas olas sagriez šķēlītēs, šķiņķi sagriez mazos gabaliņos. Nomizotus sīpolus sakapā.

2

Dziļā pannā izkausē sviestu, ieber sīpolus, pārsijā miltus un viegli apbrūnini. Pielej buljonu un pienu un maisot uzvāri. Uz lēnas uguns maisot turpini vārīt vēl dažas minūtes.

3

Pievieno šķiņķi, zirnīšus un olas. Iemaisi krējumu un maurlociņus, sāli un piparus un vēlreiz uzkarsē.