Grilētie vistu spārniņi
foto: Shutterstock
Grilētie vistu spārniņi
Grilam
Vakar 12:00

Grilētie vistu spārniņi

Vistu spārniņi, cepti krāsnī vai uz grila, ir ļoti gardi, tomēr nenāks par ļaunu atcerēties pāris lietu, lai tie iznāktu nevainojami. Pagatavošanai vajadzēs 30 minūtes + laiku marinēšanai.

Pagatavošana

30 min3 porcijas
1

Spārniņiem nogriez pēdējo falangu. Uz tās gandrīz nav gaļas, un tā traucēs salikt spārniņus rindā. Nogrieztos galiņus ieliec saldētavā – tos varēsi izmantot buljona pagatavošanai.

2

Nelielā trauciņā sajauc pārējās sastāvdaļas un ar šo marinādi apsmērē spārniņus. Liec tos ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai iemarinējas; var atstāt arī uz nakti.

3

Uzkarsē grilu mēreni karstu un liec uz restītēm spārniņus. Grilē, līdz zeltaini – apmēram 7 minūtes no katras puses. Pasniedz nekavējoties.

4

Zināšanai! Tieši tāpat spārniņus var pagatavot cepeškrāsnī. Krāsns temperatūrai vajadzētu būt 200 grādu, un vislabāk izmanto grila režīmu.