foto: Shutterstock
Grilam
2022. gada 21. jūnijā, 14:00

Pašu gatavota šašliku mērce

Mērcei var pievienot garšvielas pēc savas gaumes un garšas sajūtas. Gala daudzums būs atkarīgs no tā, cik biezu vai šķidru mērci vēlēsies.

Pagatavošana

1

Tomātus plaucē verdošā ūdenī, strauji atdzesē zem auksta ūdens strūklas, novelc miziņu un sagriez gabaliņos.

2

Nomizotus sīpolus smalki sakapā, ķiplokus izspied caur spiedi. Iztīrītu papriku sagriez mazos gabaliņos, čili pākstis – smalkos gredzenos.

3

Katlā sakarsē eļļu un pievieno visus produktus, izņemot tomātu biezeni. Ik pa laikam apmaisot, sautē aptuveni 10 minūtes.

4

Iemaisi tomātu biezeni, pielej 250 ml ūdens un uz lēnas uguns vāri, līdz sabiezē. Pieber sāli un piparus.