foto: Agnese Gabrāne, Mammamuntetiem.lv
Sojas gabaliņus saber bļodā un pārlej ar karstu ūdeni. Mērcē apmēram 15-20 minūtes, kādu reizi apmaisot, lai izmērcējas visas gabaliņu maliņas. Ja vāra katliņā, tad apmēram 10 minūtes.
Kamēr sojas gabaliņi briest, gatavo marinādi: sagriež sīpolus un dārza zaļumus.
Bļodā liek majonēzi, pievieno sīpolus un zaļumus, sāli un piparus, izmaisa. Tad pievieno etiķi, sojas mērci un kādu no garšvielām.
Kad sojas gabaliņi uzbrieduši, nolej ūdeni un vēl atsevišķi katram to nospiež.
Tos liek marinādē un izmaisa. Atstāj ievilkties ledusskapī vismaz uz stundu.
Cept var uz grila, cepeškrāsnī vai uz pannas.
Marinādi var veidot vēl daudzās citās variācijās, piemēram, majonēzes vietā izvēloties tomātu mērci un pievienojot vēl citus dārzeņus: papriku, ķiploku, burkānus.
Asākai marinādei izmēģini pievienot nelielu sarīvēta ingvera gabaliņu!
Tomēr, ja slinkums pašrocīgi gatavot marinādi, ir dažādas izvēles iespējas marinādēm, kuras veikalā iegādāties gatavas, atliks tikai sagatavot sojas gabaliņus marinēšanai.