Maizi sagriež šķēlēs, apslaka ar olīveļļu un grilē no abām pusēm. Ja ir vēlēšanās, tad maizes šķēles no abām pusēm var ierīvēt ar ķiploka daiviņu. Tad maizes šķēles sagriež kubiņos.
Sīpolu sagriež plānās ripiņās, pārlej ar etiķi (lai nosedz sīpolus) un atstāj marinēties uz 5 min.
Tomātus nomazgā un sagriež smalkāk dažādos gabalos. Pipariem notecina marinādi un sagriež smalkāk.
Lielā salātu bļodā pārliek tomātus, piparus un marinētus sīpolus. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, olīveļļu un samaisa. Pa virsu kārto anšovu filejas, kaperus un grauzdiņus. Dekorē ar bazilika lapiņām.
Salātus pasniedz ar "Marinebāde" gardo vistas šašliku.