

Rīsus novāri, sīpolu nomizo un smalki sagriez, ķiploku sakapā.
Visas tefteļiem paredzētās sastāvdaļas liec bļodā, kārtīgi sajauc un mīci, līdz masa ir viendabīga. Tad veido vidēja lieluma tefteļus – 4–5 cm diametrā.
Pannā uzkarsē augu eļļu un apcep tefteļus no visām pusēm, līdz tiem ir zeltaina garoziņa (nav jābūt gataviem!). Noņem no pannas un liec uz šķīvja.
Gatavo mērci. Burkānu sarīvē, sīpolu smalki sagriez, ķiplokus sakapā. Pannā, kurā cepi tefteļus, liec sīpolu un burkānu. Cep, ik pa laikam apmaisot, kamēr mīksti. Pievieno tomātu pastu, samaisi un ļauj divas minūtes sautēties. Pielej ūdeni, pievieno skābo krējumu, ķiploku, cukuru un garšvielas. Samaisi.
Pannā ar mērci liec apceptos tefteļus. Uzliec pannai vāku un uz lēnas uguns sautē 20–25 minūtes. Gatavošanas beigās pagaršo mērci un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
Gatavo biezeni. Kartupeļus nomizo un vāri sālsūdenī, līdz mīksti. Nokās un uzreiz ber virsū iepriekš smalki sakapātus sīpolus, visu labi sakrati. Tad pievieno mīkstu sviestu un sāli. Samaisi un puto, pakāpeniski lejot klāt siltu pienu. Biezputrai jābūt gaišai, čaganai un apjomā jāpalielinās divas reizes.
Kad viss gatavs, liec uz šķīvjaun pasniedz ar marinētām bietēm.