Teļa vaigi
foto: Shutterstock
Teļa vaigi
Gaļas ēdieni
2025. gada 7. decembrī, 12:00

Kā garšīgi pagatavot teļa vaigus?

Teļa vai liellopa vaigus mēdz tirgot gan kopā ar lūpu daļu, gan bez tās. Ja klāt ir lūpu daļa, tā būs jānogriež, tāpēc sautēšanai paliks tikai ½ vai ⅔ gaļas. Atgriezumus var izmantot buljona vārīšanai. Ja mājās nav čuguna pīles, derēs arī dziļa panna, ko var likt cepeškrāsnī.

Pagatavošana

180 min5 porcijas
1

Teļa vaigus sagriez palielos gabalos. Uzkarsē čuguna pīlē eļļu un tajā uz straujas uguns apbrūnini gaļu. Izņem un noliec malā.

2

Notīri un nelielos gabalos sagriez burkānus, seleriju, sīpolu un ķiplokus. Liec tos pīlē un apcep. Ja nepieciešams, izmanto vēl nedaudz eļļas. Pievieno lauru lapas, piparus, rozmarīnu, tomātu pastu, vīnu, cukuru un sāli. Uzvāri un ļauj vēl 10 minūtes vārīties.

3

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Dārzeņiem pievieno apcepto gaļu, vēlreiz uzvāri, tad uzliec pīlei vāku, liec uzkarsētajā krāsnī un cep 2 ½ stundas.

4

Gatava gaļa ir ļoti mīksta, pat želejveida konsistencē. Izņem to no mērces. Šķidrumu un dārzeņus izberz caur sietiņu, lai iegūtu biezu mērci. Iekul mērcē sviestu. Pārlej mērci gaļai un uzkaisi sakapātus zaļumus. Pasniedz karstu.