Gaļas veltnīši
foto: Shutterstock
Gaļas veltnīši
Gaļas ēdieni
2025. gada 29. novembrī, 12:00

Gaļas veltnīši

Parasti tos gatavo no teļa gaļas, bet tikpat labi var izmantot arī cūkas gaļu vai vistas fileju.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Gaļu sagriez glītās šķēlēs un izklapē. Speķi sagriez plānās strēmelītēs un ietin appiparotās un apsālītās gaļas šķēlēs. Veltnīšus apsien ar diegu.

2

Pannā sakarsē sviestu un apcep veltnīšus brūnus.

3

Pārliec katliņā, pielej šķidrumu no pannas un uz lēnas uguns izsutini mīkstus. Izņem laukā, noņem diegus.

4

Katliņā ielej ūdeni vai buljonu – atkarībā no tā, cik biezu vai plānu mērci vēlies. Vāri, līdz visi gaļas krikumiņi ir atdalījušies no malām. Iemaisi miltus un krējumu un uzvāri. Salej mērces traukā.

5

Pasniedzot veltnīšus liec dziļākā traukā un pārlej ar mērci.