
Kartupeļus nomizo un vidēji rupji sarīvē – tā, lai nebūtu putra un arī ne pārlieku rupjas skaidiņas.
Sarīvētajiem kartupeļiem nelielā bļodiņā nospied sulu, bet tā, lai kartupeļi joprojām paliek mitri.
Malto gaļu ieliec bļodā, ja vēlies, piespied 2–3 ķiploka daiviņas, pieliec sāli, piparus un masu kārtīgi samīci. Masai jābūt viendabīgai, bez gaisa kunkulīšiem, vijīgai. Ja nepieciešams, pielej pāris ēdk. ūdens.
Izlej nospiesto kartupeļu sulu no bļodiņas un apakšā sakrājušos cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem. Pievieno olas, pieber sāli, piparus un kārtīgi samaisi, līdz veidojas viendabīga, diezgan stingra masa.
Ņem kartupeļu masu plaukstās un izveido tādu kā kotletīti, tad, viegli uzspiežot ar otru plaukstu, izlīdzini tā, lai kartupeļu masa būtu aptuveni 1 cm bieza. Vidū liec aptuveni 1 ēdk. maltās gaļas, tai pārloki pāri kartupeļu masu. Aizlocīto cepelīnu pāris reižu viegli saujās pagrozi, apviļā, lai tas iegūst skaistu, nedaudz plakani ovālu formu.
Kad visi cepelīni sataisīti, uzkarsē ieeļļotu pannu un liec uz tās cepelīnus. Kārto tā, lai cits ar citu nesaskartos. Cep uz lēnas uguns un apgrozi tikai tad, kad viena puse kārtīgi apcepusies brūna. Ja grozīsi par ātru, cepelīnus var pieraut pie pannas vai arī tie var izjukt. Katru pusi cep aptuveni 15 minūtes.
Pasniedz ar skābo krējumu vai ar kādu silto vai auksto mērci. Garšīgi gan silti, gan auksti.