
Pīles krūtiņu vismaz pusstundu pirms cepšanas izņem no ledusskapja un ļauj tai uzsilt līdz istabas temperatūrai. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem.
Krūtiņai ar asu nazi krustiski sagraizi ādiņu un tauku kārtiņu, neiegriežot līdz liesumam. Ierīvē gaļu ar drusciņu sāls un piparu.
Krūtiņu ar ādu uz leju liec uz sausas, neuzkarsētas pannas un cep uz plīts mērenā karstumā 5 minūtes, līdz tauki iztecējuši un ādiņa gaiši brūna. Apgriez krūtiņu un cep vēl 4 minūtes.
Liec krūtiņu cepeškrāsnī ar ādiņu uz augšu un cep 10 minūtes. (Cepšanas laiks atkarīgs no krūtiņas izmēra – mazāku izņem no cepeškrāsns kādu minūti ātrāk, lielāku pacep pāris minūtes ilgāk). Kad gatava, izņem no cepeškrāsns un ļauj atpūsties 10 minūtes.
Izlej taukus no pannas, kur cepās krūtiņa. Tie savureiz lieliski noderēs kartupeļu cepšanai.
Gatavo mērci: ielej pannā baltvīnu un strauji novāri, lai tas izšķīdina piecepumus un reducējas līdz trešdaļai apjoma. Pielej buljonu un vāri vēl 4 minūtes, tad pierīvē apelsīna miziņu un izspied no tā sulu. Pieber arī cukuru. Uzvāri, noņem no uguns un iekul aukstu sviestu. Pagaršo un, ja vajag, pievieno vēl nedaudz sāls un piparu.
Pīles krūtiņu ar asu nazi griez šķēlītēs perpendikulāri šķiedras virzienam un pārlej ar apelsīnu mērci. Pasniedz.