Pīles krūtiņa ar apelsīnu mērci
foto: Shutterstock
Pīles krūtiņa ar apelsīnu mērci
Gaļas ēdieni
2025. gada 21. aprīlī, 12:00

Pīles krūtiņa ar apelsīnu mērci

Īsta delikatese, kas rotā gandrīz visu klasisko restorānu ēdienkartes, tomēr itin vienkārši un ātri pagatavojama arī mājās. Galvenais – pīles krūtiņu nevajag pārcept, jo tad tā kļūst pacieta un zaudē sulīgumu.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Pīles krūtiņu vismaz pusstundu pirms cepšanas izņem no ledusskapja un ļauj tai uzsilt līdz istabas temperatūrai. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem.

2

Krūtiņai ar asu nazi krustiski sagraizi ādiņu un tauku kārtiņu, neiegriežot līdz liesumam. Ierīvē gaļu ar drusciņu sāls un piparu.

3

Krūtiņu ar ādu uz leju liec uz sausas, neuzkarsētas pannas un cep uz plīts mērenā karstumā 5 minūtes, līdz tauki iztecējuši un ādiņa gaiši brūna. Apgriez krūtiņu un cep vēl 4 minūtes.

4

Liec krūtiņu cepeškrāsnī ar ādiņu uz augšu un cep 10 minūtes. (Cepšanas laiks atkarīgs no krūtiņas izmēra – mazāku izņem no cepeškrāsns kādu minūti ātrāk, lielāku pacep pāris minūtes ilgāk). Kad gatava, izņem no cepeškrāsns un ļauj atpūsties 10 minūtes.

5

Izlej taukus no pannas, kur cepās krūtiņa. Tie savureiz lieliski noderēs kartupeļu cepšanai.

6

Gatavo mērci: ielej pannā baltvīnu un strauji novāri, lai tas izšķīdina piecepumus un reducējas līdz trešdaļai apjoma. Pielej buljonu un vāri vēl 4 minūtes, tad pierīvē apelsīna miziņu un izspied no tā sulu. Pieber arī cukuru. Uzvāri, noņem no uguns un iekul aukstu sviestu. Pagaršo un, ja vajag, pievieno vēl nedaudz sāls un piparu.

7

Pīles krūtiņu ar asu nazi griez šķēlītēs perpendikulāri šķiedras virzienam un pārlej ar apelsīnu mērci. Pasniedz.