
Iepriekšējā dienā pirms cepeša gatavošanas vēdera gabalu nosusini un izklāj uz darba virsmas ar ādu uz leju. Liec bļodiņā timiānu, rozmarīnu, salviju, citrona miziņu, pētersīļus, čili, 2 ēdk. sāls, sarīvētu ķiploku, olīveļļu un visu samaisi. Ar šo garšvielu pastu rūpīgi ierīvē gaļu.
Sagatavo lina vai kokvilnas auklu. Liec fileju uz garšvielām pārklātā vēdera gabala un rūpīgi to ietin. Ideāli, ja gaļas malas pārklājas. Cieši nosien ar auklu. Ierīvē ādiņu ar sāli un liec sagatavoto cepeti ledusskapī līdz nākamajai dienai.
Pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja un atstāj istabas temperatūrā uz 2 stundām. Ietin cepeti vispirms pārtikas plēvē un tad folijā. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem, liec gaļu krāsnī un cep 30 minūtes, tad samazini temperatūru līdz 160 grādiem un turpini cept vēl 4 stundas.
Ja izmanto gaļas termometru, cepeša temperatūrai vajadzētu sasniegt vismaz 65 grādus. Gatavu izņem no krāsns, nolobi foliju, plēvi un noritini auklu. Iestati cepeškrāsnī grila režīmu un temperatūru un ieliec cepeti, lai ādiņa kļūst kraukšķīga. Uzmani, lai tā neapdeg!
Pirms griešanas ļauj 15 minūtes atpūsties. Parūpējies, lai katram ēdājam tiktu kraukšķīgās ādas gabaliņš.