Vista medus un sezama marinādē
foto: Shutterstock
Vista medus un sezama marinādē
Gaļas ēdieni
2025. gada 11. janvārī, 12:00

Vista medus un sezama marinādē

0

Marinēta vistiņa bieži vien saistās ar grilu un grilēšanu, bet tikpat labi to var cept cepeškrāsnī. Pamēģini ierastā etiķa, citrona un majonēzes vietā izmantot kaut ko citu – iegaršosies! Vajadzēs 1 stundu un 30 minūtes + 2 stundas iemarinēšanai

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Bļodā liec smalki rīvētu citrona miziņu un arī sulu, medu, sezama sēklas, ingveru, rīvētu ķiploku un sojas mērci. Samaisi un ar maisījumu ierīvē vistu. Liec ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai marinējas.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem. Ar lina vai kokvilnas auklu piesien spārnus pie vistas ķermeņa, lai tie neapdeg. Ar citu auklas gabalu sasien kopā stilbiņus.

3

Liec vistu cepamajā traukā; ja ir restītes, vari likt uz tām. Tās nodrošinās labāku gaisa cirkulāciju ap vistu, un ādiņa apcepsies kraukšķīgāka.

4

Cep vistu krāsnī apmēram 1 stundu un 10 minūtes. Gatavības noteikšanai var izmantot termometru – biezākajā vietā gaļas temperatūrai vajadzētu sasniegt vismaz 75 grādus.