Krāsnī cepti dārzeņi ar cūkas ribiņām
foto: Shutterstock
Krāsnī cepti dārzeņi ar cūkas ribiņām
Gaļas ēdieni
2024. gada 18. decembrī, 12:00

Krāsnī cepti dārzeņi ar cūkas ribiņām

Nebaidies no visai ilgā gatavošanas laika, jo patiesībā strādās cepeškrāsns – tev tikai jāsagatavo sastāvdaļas.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Cūkgaļas ribiņas ieberzē ar sāli, sinepēm, balzametiķi un medu.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem augšas un apakšas režīmā.

3

Nomizo kartupeļus, bietes un selerijas sakni, sagriez vienāda izmēra gabaliņos. Nomizo un uz pusēm pārgriez sīpolus. Dārzeņus saliec bļodā, apslaki ar olīveļļu, pārkaisi ar sāli un pipariem, visu apmaisi.

4

Cepamajā traukā apakšā liec sīpolus, tad dārzeņus, pa virsu ribiņas, virs tām – rozmarīna zariņus. Cep cepeškrāsns vidējā nodalījumā vismaz 45–60 minūtes vai kamēr ribiņas atdalās no kaula un dārzeņi ir mīksti.