Vistas fileju sagriez strēmelītēs, puravu plānās ripiņās. Pannā izkausē sviestu un tajā ātri apcep vistas fileju. Iepurini miltus un apcepini, ja nepieciešams, pievienojot vēl nedaudz sviesta. Pielej krējumu un pienu un žigli samaisi, lai viss sabiezē gludenā mērcē. Piebirdini nedaudz sāls un piparu.
Iemaisi mērcē puravu, zaļos zirnīšus un pētersīļus. Pievieno muskatriekstu un mērci uzvāri. Pagaršo. Ja nepieciešams, pieber sāli vai garšvielas.
Iegūto vistas un dārzeņu mērci lej karstumizturīgā traukā un izlīdzini. Sakul olu un ar to apsmērē trauka malu. Izrullē kārtaino mīklu. Pārklāj mērci ar mīklu un pielipini to arī pie trauka malām. Lieko mīklu nogriez.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Apzied virspusi ar palikušo olu un cep pīrāgu apmēram 20 minūtes. Gatavam pīrāgam mīkla virspusē ir glīti uzpūtusies un zeltaina.
Ar nazi sagriez mīklas garoziņu gabalos, tad ņem pīrāgu ārā no trauka un liec uz šķīvja.