foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 28. aprīlī, 12:17

Ar sieru un sēnēm pildīti vistas veltnīši

Ir pienācis laiks vilkt ārā no saldētavas sasēņoto. Ja pašlasītu sēņu krājumu nav, derēs arī šampinjoni.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Vistas filejas pārgriez plakaniski uz pusēm. Izklapē, lai sanāktu pēc iespējas lielākas. Mazliet apsāli un sapiparo.

2

Sieru sarīvē. Sēnes notīri, sagriez šķēlītēs, pannā uz straujas uguns apcep un liec bļodā. Pievieno pusi majonēzes, sieru un krietnu šķipsnu malto piparu. Samaisi un pagaršo, vai nevajag sāli.

3

Filejas šķēles izklāj uz darba virsmas. Otru pusi majonēzes samaisi ar sinepēm un ar iegūto mērci apsmērē filejas. Taisnīgi sadali pa filejām pildījumu un saritini rullīšos.

4

Sakul olas. Uzkarsē pannā eļļu. Katru veltnīti apviļā olā un uz pannas cep no visām pusēm 3 minūtes. Veltnīši nav jāizcep gatavi!

5

Apceptos veltnīšus kārto cepamtraukā un pielej nedaudz verdoša ūdens, lai krāsnī tie sutinātos. Liec līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.