foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 23. maijā, 12:12

Maltās gaļas un lēcu frikadeles

Ātri un vienkārši pagatavojams vakariņu ēdiens eksotiskāku garšu cienītājiem. Piedevās labi garšo tvaicēti rīsi.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Lēcas ieber verdošā sālsūdenī un izvāri. Sīpoliņus sagriez plānos gredzenos.

2

Sablendē tomātus ar kokosriekstu pienu un karija pastu. Pieber sāli un piparus.

3

Maltajai gaļai pievieno garšvielu maisījumu un sāli.

4

Lēcas nokās, strauji atdzesē aukstā ūdenī, rūpīgi notecini un samīci ar malto gaļu. Ar mitrām rokām izveido nelielas frikadelītes.

5

Lielā pannā sakarsē eļļu un apcep frikadeles no visām pusēm.

6

Pievieno tomātu un kokospiena mērci un uz lēnas uguns vāri 5–8 minūtes.

7

Pievieno krējumu un pārkaisi ar sīpoliņu gredzeniem.