foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 12. aprīlī, 10:46

Aknu pastēte burciņā

Šo pašu maisījumu var iepildīt arī desu apvalkā un pēc tam pa porcijām sasaldēt.

Pagatavošana

1

Cūkgaļu un pavēderi sagriez paprāvos gabalos, liec katlā verdošā ūdenī un uz mērenas uguns vāri aptuveni stundu.

2

Aknas notīri, atdali plēvīti un cīpslas un sagriez pabiezās strēmelēs.

3

Īsi pirms gaļas vārīšanas beigām pievieno aknas, paturi pusminūti un uzreiz izņem laukā. Izņem arī gaļu, liec caurdurī, lai notek. Buljonu pataupi.

4

Sīpolus nomizo un sakapā. Pannā sakarsē taukus un apsautē sīpolus caurspīdīgus (bet ne zeltainus!).

5

Vārīto gaļu un aknas sagriez mazākos gabalos un kopā ar sīpoliem divas reizes samal gaļas mašīnā.

6

Maisījumam pamazām pielej un iekul tik daudz vārīta ūdens, lai izveidojas pabieza, vijīga konsistence. Pieber sāli, piparus un pārējās garšvielas – garšai jābūt diezgan pikantai.

7

Pastēti pildi burciņās, uzliec vāciņus, bet neaizvalcē. Sterilizē 2 stundas (puslitra burciņas). Aizvāko.