foto: Pixabay
Gaļas ēdieni
2024. gada 30. maijā, 10:00

Ribiņas ar āboliem un sīpoliem

Ribiņas labāk sader ar skābeniem āboliem. Ja āboli ir saldi, marinādei var pievienot pāris tējkarošu balzametiķa.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Bļodā samaisi sojas mērci ar garšvielām un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem.

2

Sagatavotas ribiņas ieliec marinādē un samaisi. Atstāj, lai vismaz 1 stundu marinējas.

3

Nomizotus sīpolus sagriez daiviņās. Ābolus arī sagriez daiviņās.

4

Pannā sakarsē eļļu un apcep ribiņas no abām pusēm. Pievieno sīpolus un apcep tos viegli zeltainus.

5

Veidnē liec sīpolu kārtu, virsū – ribiņas ar visu šķidrumu, kas pannā, un pa virsu – ābolus.

6

Liec 190 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes.