foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 28. maijā, 12:00

Maija virziņkāpostu un jēra gaļas sautējums

Līdz ar konvencionālās lauksaimniecības uzkundzēšanos dārzos un tīrumos maija virziņkāposti tika nobīdīti malā un tikpat kā aizmirsti, bet tagad atkal pamazām atgriežas savā vietā. Senāk maija virziņkāpostus gaidīja ar lielu nepacietību, jo tie simboliski pielika punktu iepriekšējā gada dārzeņu sezonai. Maija virziņkāpostu parādīšanās tirgos liecināja – ziema ir prom, tīrumos un dārzos sāk ienākties jaunā dārzeņu raža.Maija virziņkāposti ir ļoti gaiša un maiga virziņkāpostu forma – ar vaļīgu galviņu un gludākām lapām nekā citiem virziņkāpostiem, turklāt lapas ir stāvākas un izturīgākas pret puvi un citām slimībām.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Kāpostus sagriez gareniski četrās daļās, izgriez kacenu un lapas sagriez 5 cm lielos gabalos. Kartupeļus nomizo un sagriez gabaliņos. Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Gaļu sagriez gabaliņos.

2

Katlā sakarsē eļļu un pa porcijām apcep gaļu, pēc tam izņem no katla. Atlikušajās taukvielās apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi.

3

Pievieno kartupeļus un kāpostus un apsautē.

4

Kurkumu, papriku, romiešu ķimenes un koriandru samaisi un pusi no maisījuma pievieno sautējumam. Ieliec gaļu.

5

Pielej buljonu, pieber sāli un piparus un uz mērenas uguns sautē aptuveni 45 minūtes.

6

Pārkaisi ar atlikušajām garšvielām un atsevišķi pasniedz krējumu.