foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 9. jūnijā, 12:00

Cūkgaļas šašliks sinepju un sojas mērcē

Tā kā sojas mērce ir gana sāļa un sinepes – pikantas, marinādei sāli nepievieno. Ja šķiet, ka gaļai tomēr pietrūkst sāls, to uzkaisa jau gatavam šašlikam.

Pagatavošana

1

Gaļu sagriez šašlikam piemērotos gabaliņos.

2

Sīpolus nomizo, pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs. Zaļumus sakapā.

3

Bļodā sakul sinepes ar sojas mērci, pievieno piparus, zaļumus un sīpolus un samaisi.

4

Ieliec gaļas gabaliņus un cītīgi samīci, lai tie viscaur būtu pārklāti ar marinādi. Atstāj vismaz uz pusstundu.

5

Gaļas gabaliņus uzdur uz iesmiņiem un cep uz oglēm gatavus.