Mārtiņdienas gailis
foto: Shutterstock
Mārtiņdienas gailis
Gaļas ēdieni
2024. gada 10. novembrī, 12:00

Mārtiņdienas gailis

Lai gaiļa cepetis sanāktu sulīgs, pildījumam noder gan āboli, gan žāvētas plūmes, gan brūklenes un dzērvenes, gan arī citrusaugļi un, protams, garšvielas.1 kg smags gailis izcepsies aptuveni stundas laikā. Ja gailis lielāks, tad gatavošanas laikam pierēķini 10–15 minūtes klāt. Ar eļļas un paprikas maisījumu ieziestam gailim ādiņa būs kraukšķīga, un to cepšanas laikā neaplaista un neapziež. Ja gribi mīkstāku, tad 2 ēd. k. kausēta sviesta samaisi ar garšvielām un cepšanas laikā ik pēc 10–15 minūtēm gaili apzied.

Pagatavošana

75 min
1

Gaili rūpīgi noskalo un tikpat rūpīgi nosusini – gan ārpusi, gan iekšpusi.

2

Citronu, nomizotus ķiplokus un sīpolu sagriez parupjos gabalos un samaisi ar sāli un pipariem.

3

Olīveļļu sakul ar papriku un sāli.

4

Gaiļa vēderu piepildi ar citrona maisījumu un aizšuj vai arī saspraud ar iesmiņiem. No ārpuses apzied ar eļļas maisījumu.

5

Liec cepešpannā, kurā ieklāts ietaukots cepampapīrs, ievieto 180 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 1 stundu.