Maltās gaļas sacepums ar makaroniem un dārzeņiem
foto: Shutterstock
Maltās gaļas sacepums ar makaroniem un dārzeņiem
Gaļas ēdieni
2024. gada 8. novembrī, 12:00

Maltās gaļas sacepums ar makaroniem un dārzeņiem

Šim sacepumam lieliski noder arī makaroni, kas palikuši pāri no iepriekšējās ēdienreizes.

Pagatavošana

60 min5 porcijas
1

Burkānu, pētersīli, sīpolu un ķiploku nomizo. Cukīni, burkānu un pētersīli sagriez mazos gabaliņos, sīpolu un ķiploku smalki sakapā.

2

Pannā sakarsē eļļu un apcep malto gaļu. Iemaisi tomātu pastu.

3

Tomātus sablendē un iemaisi maltajā gaļā. Pielej 200 ml buljona, pievieno sasmalcinātos dārzeņus un uzvāri. Pieber sāli, piparus un cukuru un turpini vārīt aptuveni 15 minūtes.

4

Katlā izkausē 2 ēdk. sviesta un iemaisi miltus. Maisot turpini karsēt 2–3 minūtes. Pielej atlikušo buljonu un uzvāri. Pielej pienu un vēlreiz uzvāri. Pieber sāli, piparus un muskatriekstu.

5

Makaronus izvāri atbilstoši norādei uz iesaiņojuma un nokās. Pildi sacepumu veidnē, virsū liec malto gaļu ar dārzeņiem. Pārlej ar mērci.

6

Pārkaisi ar sieru un rīvmaizi, virsū uzliec atlikušā sviesta piciņas.

7

Ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 35 minūtes.