foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2023. gada 9. decembrī, 10:00

Cūkas ribiņas ķīniešu gaumē

Lai ribiņu gaļa kļūtu pavisam mīksta, tās vispirms cep cepeškrāsnī un tikai pēc tam grilē.

Pagatavošana

75 min4 porcijas
1

Ribiņas ierīvē ar piecu garšvielu maisījumu un ieliec marinēšanai piemērotā traukā.

2

Bļodā samaisi sojas mērci ar medu, etiķi, ingveru un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem. Pusi mērces pārlej ribiņām, samaisi un atstāj pa nakti, lai marinējas.

3

Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem. Ribiņas ieliec ietaukotā cepešpannā un pārklāj ar alumīnija foliju. Cep aptuveni 1 stundu, līdz gaļa viegli atdalās no kauliem.

4

Grilu sakarsē ļoti karstu. Ribiņas apzied ar mērci un cep aptuveni 15 minūtes. Pasniedz ar atlikušo mērci.