Vārītā vistas filejas desa
foto: Shutterstock.com
Vārītā vistas filejas desa
Gaļas ēdieni
Vakar 12:00

Vārītā vistas filejas desa

Ja garšo desas, šis ir lielisks un vienkāršs variants, kā mājās pagatavot tā dēvēto vārīto desu – bez ķīmiskām piedevām un nevajadzīgām vielām. Garšvielas vari pievienot pēc izvēles, desu vari papildināt ar paprikas gabaliņiem un zaļumiem.

Pagatavošana

80 min
1

Vistas fileju kopā ar ķiplokiem samal gaļasmašīnā pēc iespējas smalkāk. Ja nepieciešams, samal vēlreiz.

2

Pievieno krējumu, olu baltumus, papriku, piparus un sāli un samīci.

3

Burkānu nomizo un sagriez smalkos gabaliņos. Iemaisi gaļā.

4

Uz galda izklāj pārtikas plēvi divās kārtās. Uzliec gaļas maisījumu, izveido ruleti jeb desu, cik resnu vēlies, un rūpīgi un stingri ietin plēvē. Galus cieši aizsien ciet.

5

Liec katlā verdošā ūdenī un uz lēnas uguns vāri aptuveni 50 minūtes. Desu izņem no katla, atdzesē un noņem plēvi.