foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2024. gada 4. septembrī, 12:00

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm

Labi garšo gan silta kopā ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem, gan auksta kā uzkoda.

Pagatavošana

90 min8 porcijas
1

Gaļu sagriez šķēlēs tā, lai varētu salikt citu pie citas un izveidotu garenu taisnstūri – liec katru nākamo šķēli tā, lai maliņa būtu nedaudz (1 cm) virsū iepriekšējai. Ar gaļas āmuriņu cītīgāk izklapē savienojuma vietas un vieglāk – pārējo, lai viss taisnstūris būtu vienādā biezumā.

2

Plūmes aplej ar verdošu ūdeni, dažas minūtes pamērcē, pēc tam nokās, nosusini un sakapā. Riekstus ieber sausā pannā un viegli apgrauzdē. Ķiplokus ļoti smalki sakapā.

3

Gaļas taisnstūri pārkaisi ar sāli un pipariem, uzmanīgi apgriez uz otru pusi un arī apsāli un uzkaisi piparus. Uzkaisi sasmalcinātos ķiplokus.

4

Vienmērīgā kārtā uzber sasmalcinātās plūmes. Pārkaisi ar riekstiem.

5

Saritini stingru ruleti un apsien ar diegu.

6

Pannā sakarsē eļļu ļoti karstu un apcep ruleti no visām pusēm, arī galus.

7

Cieši ietin cepampapīrā, ieliec piemērotā veidnē vai cepešpannā, ievieto 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 35–40 minūtes.

8

Krējumu samaisi ar tomātu mērci. Ruleti iztin no papīra un noņem diegus. Apzied ar tomātu mērces maisījumu un ieliec krāsnī vēl apmēram uz 15 minūtēm.