Uz sāls cepta vista
foto: Shutterstock
Uz sāls cepta vista
Gaļas ēdieni
2025. gada 2. jūlijā, 12:00

Uz sāls cepta vista

Pavisam vienkārši, taču ne tā kā citreiz. Šoreiz cepam vistu bez eļļas, kartupeļiem un āboliem, bet ar daudz sāls. Nevajag uztraukties, sāls šeit aizvieto taukvielas, gaļa nebūs pārsālīta.

Pagatavošana

50 min
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Cepamajā plātnē ieklāj papīru. Ieber sāli biezā kārtā un ar roku izlīdzini.

2

Vistu ar vēderu uz leju liec uz plāts un šauj cepeškrāsnī. Cep 45-50 minūtes. Cepšanas vidū, kad vista apbrūnējusi, apgriez otrādi, lai apcepas arī vistas puncis.