foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2021. gada 18. decembrī, 14:00

Krāsnī cepti cāļi ar oregano, apelsīniem un šeriju

Cepšanai izvēlies mazus cāļus. Tie lieliski garšos, ja pirms pasniegšanas pārlaistīsi tos ar apelsīnu un šerija mērci. Pasniedz cāļus ar kartupeļiem un svaigajiem zaļajiem dārzeņiem, piemēram, brokoļiem vai cukurzirņiem.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Ieliec cāļus cepešpannā, pārlaisti ar eļļu, pārkaisi ar oregano, uzber sāli un piparus.

2

Cep cepeškrāsnī 15 minūtes. Tikmēr sarīvē viena apelsīna mizu un izspied sulu no abiem apelsīniem. Pārkaisi cāļus ar apelsīna miziņu un pārlej ar šeriju un apelsīnu sulu. Liec pannu atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 20-25 minūtes.