OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2023. gada 13. augustā, 12:10

Jēra ciska vīnā ar dārzeņiem

Lieliska recepte jēra gaļas cienītājiem. Šādi cepta jēra ciska ir tradicionāls ēdiens Francijā Lieldienās.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Jēra cisku iesmērē ar sinepēm, sāli, pipariem, apkaisi ar garšvielām un atstāj uz nakti marinēties.

2

Krāsni uzkarsēt līdz 220 grādiem. Cisku ieliec formā, pārlej ar vīnu un ieliec krāsnī cepties. Pēc 10 min temperatūru samazini līdz 180 grādiem.

3

Pēc pusstundas formai pievieno notīrītus un sagrieztus kartupeļus, burkānus, sīpolus un ķiploka daiviņas un pārkaisīt ar sāli. Formu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl apmēram pusstundu, ik pa brīdim aplejot gaļu ar sulu un apgriežot dārzeņus.