foto: No 100 Labi padomi arhīva
Gaļas ēdieni
2023. gada 5. jūnijā, 12:00

Viltotais zaÄ·is

Viens no nepelnīti piemirstajiem maltās gaļas ēdieniem. Sarūpē sastāvdaļas, visu samīci kopā un liec cepties. Jau pēc nepilnas stundas varēsi baudīt gardu un sātīgu gaļas ēdienu. Kāpēc to sauc par viltoto zaķi, atliek vien minēt...

PagatavoŔana

90 min8 porcijas
1

Visas sastāvdaļas samīca viendabīgā masā. Masai jāturas kopā.

2

Cepamplāti noklāj ar cepampapīru vai foliju. No maltās gaļas masas izveido kukuli un liec cepamplātē. Ja vēlies, lai viltotajam zaķim būtu mīlīgi brūna garoziņa, pārsmērē ar krējuma un tomātu mērces miksli.

3

Uzkarsē cepeÅ”krāsni lÄ«dz 200 grādiem un 15 minÅ«tes cep viltoto zaÄ·i Å”ajā temperatÅ«rā. Samazini temperatÅ«ru lÄ«dz 180 grādiem un turpini cept vēl 45–60 minÅ«tes. GatavÄ«bu pārbaudi ar koka skaliņu vai, vislabāk, ar gaļas termometru: viltotā zaÄ·a viducÄ« jābÅ«t 75–80 grādiem.