Gaļas bumbiņas.
foto: Shutterstock
Gaļas bumbiņas.
Gaļas ēdieni
2024. gada 9. oktobrī, 12:00

Gaļas bumbiņas ar dzērveņu medalu

Dzērveņu medalus ne tikai lieliski garšo un veldzē slāpes, bet ir izmantojams arī dažādu ēdienu pagatavošanā. Šoreiz pagatavosim gaļas bumbiņas.

Pagatavošana

1

Ķiploku daiviņas sasmalcini. Maltai gaļai pievieno ķiplokus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un visu kārtīgi samaisi. No maltās gaļas veido bumbiņas valrieksta lielumā.

2

Sīpolu sagriez mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep gaļas bumbiņas. Bumbiņas izņem un turpat apcep sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi. Tad atgriez bumbiņas, pielej alu, apsedz ar vāku un uz pavisam mazas uguns sautē apm. 1 st. Tad noņem vāku, pievieno barbekjū mērci un čili pastu, sāli un svaigi maltus piparus un sautē vēl minūtes 30, līdz mērce sabiezē. Pēc nepieciešamības pielej mazliet ūdens.

3

Pasniedz gan siltā veidā, gan aukstā veidā kā uzkodu.