Gaļas ēdieni
2016. gada 15. februārī, 06:00

Pelēkie zirņi saimnieka gaumē

Ja jautāsiet par šī ēdiena nosaukuma izcelsmi, atbilde būs gaužām vienkārša. Senos laikos zirņus galdā cēla arī kalpiem, bet desas un gaļa pienācās saimniekam. Taču šodien mēs droši varam pagatavot šo maltīti neatkarīgi no ieņemamā amata un statusa sabiedrībā. Lai labi garšo!

Pagatavošana

50 min3 porcijas
1

Zirņus iemērc uz nakti.

Desiņas apcep uzkarsētā pannā un atliek malā.

2

Sīpolu notīra un smalki sagriež. Burkānus un selerijas kātus sagriež kubiņos. Katlā ar biezu apakšu ielej 1 ēd.k. eļļas un apcep sīpolus, burkānus un selerijas. Pievieno pēlēkos zirņus, pēc garšas sāli, pielej buljonu un vāra līdz zirņi ir mīksti. Pēc nepieciešamības pievieno ūdeni. Tad pievieno apceptas desiņas, rozmarīna zariņus un sautē vēl minūtes 10.

3

Pasniedz uzreiz.