foto: Shutterstock
Rīsus kārtīgi noskalo un iemērc siltā ūdenī. Gaļu sagriež palielos kubiņos. Burkānus nomizo un sagriež salmiņos. Sīpolus sagriež kubiņos.
Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu. Pievienot gaļu, to apcep, pievieno sāli un garšvielas plovam. Pievieno sīpolus, sauju burkānu un apmaisa. Pielej ūdeni, lai apsedz visus dārzeņus. Tad pa virsu uzliek atlikušos burkānus, ķiploka daiviņas, pārkaisa ar atlikušajām garšvielām un vāra zem vāka apm. 15 min.
Katlam pa virsu kārto rīsus un pārlej ar ūdeni tā, lai rīsi būtu pilnībā apsegti. Pārkaisa ar sāli. Ļauj uzvārīties, samazina uguni, apsedz katlu ar tīru virtuves dvielīti un pa virsu uzliek vāku tā, lai paliek maza spraudziņa. Vāra apmēram 25 min. Uguni izslēgt un vēl minūtes 10 var ļaut ievilkties
Uguni izslēdz un vēl minūtes 10 var ļaut ievilkties.