Gaļas ēdieni
2022. gada 24. oktobrī, 09:00

Befstroganovs ar sēnēm

Ja ir kāda recepte, kuru varētu dēvēt par "Klasiku", tad viena no tām noteikti ir strogonova pagatavošanas recepte. Pačukstēsim šīs receptes galveno noslēpumu - tā ir kvalitatīva liellopu gaļa.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Gaļu sagriezt šķēlēs un mazliet izdauzīt ar gaļas āmuru. Tad gaļu sagriezt strēmelītēs. Sīpolu un sēnes sagriezt šķēlītēs.

2

Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā gaļu. Kad gaļa gatava, pievienot sēnes, sīpolus un turpināt cepšanu līdz dārzeņi ir gatavi. Pievienot krējumu, tomātu pastu, sinepes, nedaudz ūdeni, lauru lapu, piparus, sāli un sautēt vēl 5 min.

3

Befstroganovu pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un marinētiem gurķiem.