Gaļas ēdieni
2015. gada 4. janvārī, 19:55

Liellopa fileja ar gremolatas mērci

Šis ir viens no ēdieniem kurš iederētos jebkura restorāna ēdienkartē, taču tā pagatavošana īpašu meistarību neprasa. Izmēģiniet šo recepti arī jūs.

Pagatavošana

1

Mērcei ķiplokus notīrīt un saberzt piestā ar pētersīļu lapiņām. Pievienot smalki sarīvētu citrona miziņu un olīveļļu. Mērci nolikt, lai ievelkas.

2

Fileju noskalot, nosusināt un ierīvēt ar sāli un pipariem. Grilpannā uzkarsēt eļļu un cept veselu fileju 15-20 min, ik pa brīdim apgrozot. Apceptu gaļu ietīt follijā un atstāt uz 10-15 min. "atpūsties".

3

Gaļu sagriež plānās šķēlītēs un pārlej ar mērci. Pasniedz uzreiz. Klāt var pasniegt zaļos salātus, ceptus kartupeļus vai grilētus dārzeņus.