Liellopa fileju attīrīt no plēvēm un sagriezt porcijas gabalos pa 200g katru. Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā un ierīvē gaļas gabalos. Ļauj ievilkties vismaz pāris stundas, bet labāk atstāt uz visu nakti.
Pannā uzkarsēt olīveļļu un apcept gaļu apmēram 3 min no katras puses. Noņemt pannu no uguns un ļaut pastāvēt 5 min. Tad pannu atgriezt uz uguns un cept vēl 2 minūtes no katras puses. Gaļu pārlikt uz šķīvja, apsegt ar folliju un ļaut tai atpūsties 15-20 min.
Pasniegt ar gabaliņu bazilika sviesta.
Svistam: sviestu sajauc kopā ar baziliku, sāli un citrona sulu. Sviestu izrullē starp divām cepamā papīra loksnēm un liek saldētavā uz kādam 15 minūtēm. Izņemot no saldētavas sviestu sagriezt gabalos.