Rabarberu klimpas
foto: Shutterstock
Rabarberu klimpas
Deserti
2025. gada 13. maijā, 10:00

Rabarberu klimpas

Iesaka pusdienotavas Spināti un Sviests saimniece Ieva Salmane. Šīs klimpas ir visīstākais pavasara deserts, kas noteikti būtu pelnījis lielāku atpazīstamību un popularitāti. Cukura daudzumu vari pieskaņot rabarberu skābuma līmenim un savai gaumei.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Rabarberus sagriez nelielos gabaliņos. Lej katliņā ap puslitru ūdens, pieber 100 g cukura, iemet kanēļa miziņu un uzvāri. Izvēloties katliņu, rēķinies, ka klimpas tajā izaugs krietni lielākas.

2

Ber katliņā rabarberus un uzvāri. Pagaršo, vai nevajag papildināt cukuru.

3

Olas sakul ar 20 g cukura, miltiem un šķipsnu sāls. Noregulē uguni tā, lai katliņš ar rabarberiem viegli vārās. Iemērcē ēdamkaroti vārošajā šķidrumā, tad ņem ar to nedaudz klimpu mīklas un, iemērcot karoti katliņā, palaid klimpiņu rabarberos. Ja katru reizi iemērksi karoti vārošajā šķidrumā, mīkla pie tās nepielips.

4

Kad visa mīkla salaista katliņā, vāri ķīseli tik ilgi, līdz klimpas uzpeldējušas. Pagaršo, vai nevajag papildināt cukuru.

5

Pasniedz karstas vai aukstas.