Riekstu deserts ar žāvētiem augļiem
foto: Shutterstock
Riekstu deserts ar žāvētiem augļiem
Deserti
2025. gada 23. aprīlī, 10:00

Riekstu deserts ar žāvētiem augļiem

Deserts ir iecienīts Indijas dienvidu štatos. Tajās reizēs, kad to pasniedz svinīgās maltītēs, piemēram, kāzās, dzimšanas dienā vai reliģiskos svētkos, to izrotā ar ēdamā zelta vai sudraba lapiņām. Pagatavošanai būs nepieciešamas 40 minūtes + 3 līdz 4 stundas.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Aprikozes rupji sakapā, ieber bļodā, pievieno rozīnes un apelsīnu sulu. Uzliec virsū šķīvi un atstāj, lai 20 minūtes mērcējas.

2

Citā bļodā saputo krējumu ar cukuru un rožūdeni vieglās putās. Saudzīgi iecilā kapātos riekstus.

3

Aprikožu un rozīņu maisījumu pildi četros deserta trauciņos. Virsū liec riekstu krēmu un uz 3–4 stundām ievieto ledusskapī.

4

Aprikožu un rozīņu maisījumu pildi četros deserta trauciņos. Virsū liec riekstu krēmu un uz 3 līdz 4 stundām ievieto ledusskapī.