foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 7. februārī, 15:01

Kapučīno uzputenis

Lai uzputenis būtu bagātīgāks, to var izrotāt ar cepumiem un ogām.

Pagatavošana

30 min6 porcijas
1

Šokolādi rupji sakapā vai salauz gabaliņos un karsta ūdens peldē izkausē.

2

Kapučīno pulveri izšķīdini 2 ēdamkarotēs karsta ūdens.

3

Olām atdali dzeltenumu no baltuma. Baltumus ieliec ledusskapī. Dzeltenumus kopā ar kafiju saputo, pēc tam iemaisi izkausēto šokolādi.

4

Želatīnu iemērc aukstā ūdenī, pēc tam izspied, izšķīdini 2 ēdamkarotēs karsta ūdens un iemaisi šokolādē.

5

Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās. Krējumu ar pūdercukuru arī saputo stingrās putās.

6

Vispirms šokolādes maisījumā iejauc ēdamkaroti olbaltuma, pēc tam iecilā pārējo olbaltumu un putukrējumu.

7

Uzputeni pildi deserta trauciņos un uz 3–4 stundām ieliec ledusskapī. Pirms likšanas galdā pārkaisi ar kakao pulveri.