Vārītais šokolādes krēms
foto: Shutterstock
Vārītais šokolādes krēms
Deserti
2025. gada 9. jūnijā, 10:00

Vārītais šokolādes krēms

Vārītā krēma pamatā ir vienkārša vaniļas mērce, ko gatavo no piena, cukura, cietes un vaniļas. Pievienots olas dzeltenums padarīs to vēl izsmalcinātāku. Vārīto krēmu vari bagātināt ar šokolādi, kakao pulveri, maltām mandelēm, karamelizētu cukuru. Šis krēms der, gatavojot kūkas un tortes. To vari arī pārvērst par pudiņu, ko pasniegt ar ogu vai augļu mērci. Ja atdzisušā krēmā iemaisīsi 30 ml ruma, 3 ēd.k. šokolādes skaidiņu un 150 ml saputota krējuma, iznāks burvīgs deserts!

Pagatavošana

4 porcijas
1

Šokolādi rupji sakapā.

2

Kakao pulveri samaisi ar cieti un sakul ar krējumu un olas dzeltenumu.

3

Katlā uzvāri pienu ar cukuru. Tiklīdz piens sāk vārīties, iekul kakao un krējuma maisījumu. Maisot vāri vēl minūti.

4

Verdošajam krēmam pievieno šokolādi un maisi, līdz izkūst.