foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 7. augustā, 10:00

Krējumkūka ar plūmēm un riekstiem

Kūkas pagatavošanai ir piemērota garena taisnstūra veidne, ko izmanto maizes un kēksu cepšanai.

Pagatavošana

40 min
1

Plūmes uz 15 minūtēm iemērc karstā ūdenī, pēc tam notecini un sakapā vai sagriez mazos gabaliņos. Riekstus sadrupini. Želatīnu ieber aukstā ūdenī un uzbriedini.

2

Krējumu ar pūdercukuru saputo. Uzbriedināto želatīnu sildi, līdz izkūst, un iemaisi krējumā.

3

Pievieno riekstus un plūmes un saudzīgi izcilā.

4

Maisījumu ielej veidnē un vismaz uz pusotru stundu ieliec ledusskapī, lai saželē.

5

Pirms pasniegšanas kūku izgāz uz lēzena šķīvja un pārkaisi ar šokolādi un piparmētras lapiņām.