foto: Shutterstock
Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem. Bumbierus nomizo, pārgriez uz pusēm un ar asu karoti izdob serdi. No katras bumbiera pusītes izvelbtās puses nogriez plānu strēmelīti tā, lai pusītes stāvētu stabili.
Ietaukotā veidnē liec pusītes ar griezuma vietu uz augšu, katru apkaisi ar vaniļas cukuru. Virsū liec sviesta piciņas. Veidni pārklāj ar alumīnija foliju, ievieto krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.
Veidni izņem no krāsns, noņem foliju un uz katras pusītes uzliec pa karotei krējuma. Ievieto atpakaļ krāsnī un cep vēl 10 minūtes.
Tikmēr mandeles ieber sausā pannā un apgrauzdē zeltainas. Ceptos bumbierus liec uz šķīvja un apkaisi ar mandelēm.