foto: Shutterstock
Deserti
2024. gada 13. augustā, 10:00

Krāsnī cepts Lapzemes siers ar lācenēm vai brūklenēm

Ja sieru cep, pārlietu ar saldo krējumu, tas vairs nečīkst un virspusē veidojas karamelīga kārtiņa.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Ogas uzvāri kopā ar cukuru un uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, turpini vārīt aptuveni 10 minūtes. Atstāj, lai atdziest.

2

Tikmēr sieru sagriez mazos gabaliņos un iepildi nelielā sacepumu veidnē. Pārlej krējumu.

3

Liec 200 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 10 minūtes. Siers ir gatavs, kad tā virspusē izveidojusies brūngana kārtiņa.

4

Ēd karstu ar lācenēm vai brūklenēm.