foto: Shutterstock
Uzkarsē krāsni līdz 160 grādiem. Dāsni ietauko cepamo pannu (26 cm diametrā). Uz citas tīras pannas uzber mandeles, pekanriekstus, lazdu riekstus un liec krāsnī, lai apgrauzdējas. Kad rieksti ir skaisti zeltaini, ņem ārā. Lazdu riekstus uzliec uz tīra dvielīša un paberzē, lai nonāk nost miziņas. Saber visus apceptos riekstus bļodā un ļauj atdzist. Tikmēr sagriez mazos gabaliņos žāvētos augļus un pieber riekstiem. Piejauc miltus, kas izsijāti un sajaukti ar garšvielām. Noliec bļodu malā.
Pannā liec medu, cukuru un ūdeni. Uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, karsē līdz cukurs ir izkusis. Tad četras minūtes karsē nemaisot, līdz veidojas viegli zeltaina karamele. Kad gatava, lej klāt riekstiem bļodā un visu ātri samaisi, lai veidojas viendabīga masa. Tas prasa spēku!
Liec masu pannā, šauj krāsnī un cep aptuveni 30-40 minūtes. Vidum jābūt viegli, viegli mīkstam. Atdzesē pannā. Visgrūtākā ir sagriešana, jo tas jādara pannā un šķēlēm jābūt plānām. Skārda kārbā droši vari uzglabāt trīs nedēļas.