Klasiskā panna cotta
foto: Shutterstock
Klasiskā panna cotta
Deserti
2024. gada 15. decembrī, 10:00

Klasiskā panna cotta - itāļu deserts, kas garšo arī latviešiem

Panna cotta jeb, vienkāršāk sakot, vārītais krēms ir burvīgs deserts, kura pagatavošanai nav vajadzīgas smalkas kulinārās prasmes, vien nedaudz pacietības – kamēr saldēdiens atdziest un saželē. Klasiskā panna cotta ļoti labi garšo ar viegli skābenu ogu mērci. Pagatavošanai vajadzēs 20 minūtes + 4 stundas saželēšanai.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Vaniļas pāksti pārgriez gareniski uz pusēm un ar spicu karotīti izkasi mīkstumu.

2

Katlā uzvāri krējumu ar cukuru, vaniļas pāksti un mīkstumu. Noņem no uguns un ļauj kādu brīdi ievilkties, tad izņem vaniļas pāksti.

3

Tikmēr iemērc želatīnu. Kad tas uzbriedis, lieko ūdeni izspied.

4

Želatīnu izkausē siltajā krējumā. Krējumu salej 4 veidnītēs vai deserta trauciņos un uz kādām 4 stundām ieliec ledusskapī.

5

Veidnīti uz mirkli iemērc karstā ūdenī, ar nazi uzmanīgi atdali desertu no veidnes malām un izgāz uz šķīvja.