
foto: Shutterstock
Olu baltumus atdali no dzeltenumiem. Kopā ar šķipsniņu sāls puto un pakāpeniski iesijā 60 g cukura, līdz izveidojas stingras putas.
Platā katlā sakarsē (bet neuzvāri) 500 ml piena. Ar karoti noknieb no olbaltuma putām mazas klimpiņas un liec pienā. Uz lēnas uguns karsē aptuveni 5 minūtes. Ar putu karoti izņem un notecini.
Vaniļas pāksti pārgriez gareniski uz pusēm un ar spicu karotīti izkasi mīkstumu. Pāksti un mīkstumu liec pienā, ieber cukuru.
Cieti iekul atlikušajā pienā. Pievieno dzeltenumus un vēlreiz labi sakul.
Pienu uzvāri un maisot iekul dzeltenumu un cietes maisījumu.
Maisot iesijā krāsu pulveri.
Mērci lej deserta trauciņos un ieliec peldošās salas.