foto: Publicitātes foto
Deserti
2018. gada 16. augustā, 14:07

Ābolu drupaču kūka

Nekas, pilnīgi nekas nepārspēj ābolkūku – klasisku, kā taisa mamma, vai nedaudz (tiešām nedaudz) veselīgāku, gatavojot mīklu no rudzu miltiem. Recepti piedāvā kulinārijas eksperte un Rimi gardēde Signe Meirāne.

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Kūkas formu 26 cm diametrā ietauko ar sviestu un izbārsti ar miltiem (gan pamatni, gan malas) vai izklāj ar cepamo papīru.

2

Drupačām bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pievieno sviestu un, ar pirkstu galiem iestrādājot miltus sviestā, veido drupačas.

3

Saputo olas un olu dzeltenumus ar cukuru un kanēli 6‒7 minūtes, līdz masa ir gaisīga. Mikserim lēnām darbojoties, pievieno izkausēto sviestu, pēc tam iemaisi abu veidu miltus ar sāli.

4

Lej mīklu formā, izlīdzini, uzliec ābolus, plūmes un mellenes. Uzber drupačas, no sākuma liekot lielākās un beigās visu aizpildot ar mazajām drupačām, kas bļodas apakšā. Cep krāsnī apmēram 40 minūtes.