OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deserti
2014. gada 2. novembrī, 20:02

Maigais kafijas krēms

Kādreiz turku līgavaiņiem bija jāapsola, ka viņi vienmēr spēs apgādāt savas jaunās sievas ar kafiju un tikai tad varēja lūgt vecāku svētību. Ja tajos laikos būtu zināma šī deserta recepte, tad noteikti tiktu atrunāta arī šī kafijas krēma gatavošanas nosacījumi.

Pagatavošana

30 min3 porcijas
1

Katliņā ieliet saldo krējumu, pienu un pievienot želatīnu. Želatīnu uzbriedināt. Katliņu pārlikt uz uguns un saturu uzkarsēt. Pievienot cukuru, vaniļas cukuru, kafiju un karsēt visu laiku maisot, kamēr cukurs un kafija izšķīst.

2

Desertam paredzētās glāzes vai trauciņus piepildīt ar karstu maisījumu un atdzesēt līdz istabas temperatūrai. Desertus pārlikt ledusskapī uz 2-3 st. (vai uz visu nakti).

3

Īsi pirms pasniegšanas desertu izdekorē ar rīvētu šokolādi vai pūdercukuru (var karamelizēt ar šefa uguni) un uzreiz pasniedz.